Cine este noul economist şef de la Citigroup, care îl va înlocui pe Willem Buiter

Autor: Alex Ciutacu 11.12.2017

Willem Buiter, economistul şef al Citigroup, pleacă din cadrul grupului şi urmează a fi înlocuit de Catherine Mann, care a fost până acum economistul şef al OECD, potrivit Financial Times.

Mann a fost a lucrat în cadrul grupului cu baza în Paris începând din octombrie 2014, cu experienţă cumulată în trecut în cadrul Fed. Înainte de a lucra pentru Rezervele Federale, Mann a făcut parte din Council of Economic Advisers din cadrul Băncii Mondiale.

„Declaraţia misiunii mele este că cercetarea economică realizată corespunzător, comunicată eficient, îmbunătăţeşte procesul de construcţie a politicilor economice şi rezultatele economice”, spune Catherine Mann.

Buiter a fost membru al Comitetului pentru Politici Monetare al Bank of England între anii 1997 şi 2000, înainte de a trece la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, urmat de plecarea lui înapoi spre mediul academic.

Acesta a fost un critic vocal al băncii centrale în perioada ce a urmat după criza financiară când a criticat Banca Europeană pentru că nu a reuşuit să asigure destulă lichiditate în pieţele financiare.

Buiter va pleca din funcţie în februarie dar va rămâne implicat în rapoartele regulate şi în serviciile cu clienţii.