O nouă companie vine la bursă: Electrogrup pregăteşte listarea pentru 2018

Autor: Simona Tatu 15.12.2017

Electrogrup, grup constructor şi de­ţi­nător de infrastructură energetică, telecom şi civilă, controlat în mod egal de fraţii Teofil şi Simion Mureşan, anunţă că ia în cal­cul listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) pentru anul viitor.

„Anul viitor luăm în con­si­derare lansarea unei IPO (ofer­tă publică iniţală - n. red.) la Bursa de Valori Bu­cu­reşti. Sperăm ca Bursa de la Bu­cu­reşti să ne sprijine şi să ne fie alături în acest pro­ces“, spune Alina Pop, direc­to­rul general al Electro­grup, pre­zen­tă în cadrul unui eve­ni­ment orga­nizat ieri la sediul BVB.

De asemenea, tot pentru anul vi­itor, compania pregăteşte înfiinţarea unui holding care să administreze toate cele cinci entităţi ale businessului.

Grupul Electrogrup, care are peste 700 de angajaţi, va încheia anul 2017 cu o cifră de afaceri de 110 mil. euro şi un profit operaţional EBITDA de 20 de milioane de euro, plus 25% şi res­pec­tiv 20% faţă de anul precedent.

În ceea ce priveşte rezul­tatele fi­nanciare pentru anul viitor, compania îşi propune creşterea cifrei de afaceri cu 35% şi cu 22% a EBITDA.

„Motoarele de creştere sunt continuarea extinderii în afara Româ­niei a ser­viciilor de construcţie de in­fra­structură, investiţiile în infra­struc­trura pro­prie şi vom continua procesul de M&A acolo unde vor fi sinergii potrivite.“