Dedeman va majora salariile brute de la 1 ianuarie pentru a păstra veniturile angajaţilor

Autor: Alina-Elena Vasiliu 16.12.2017

Dedeman Bacău, retailerul de bricolaj cu peste 10.000 de angajaţi, a transmis că va mări salariile brute ale angajaţilor, după transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, pentru ca veniturile acestora să nu fie afectate negativ anul viitor.

Cea mai mare companie antreprenorială din România, controlată de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, a înregistrat în primul semestru un avans de 17% a afacerilor, la 2,6 mld. lei (565 mil. euro), potrivit datelor publice.

Avansul susţinut al companiei din Bacău se datorează şi extinderii reţelei de magazine, care a ajuns la un total de 48 de magazine, cel mai mare fiind deschis în luna iunie în Băneasa, în urma unei investiţii de 33 mil. euro.

Retailerul şi-a bugetat pentru acest an afaceri de 5,6 miliarde de lei, adică 1,22 miliarde de euro, în creştere cu 7% faţă de anul anterior.

Până în prezent, din top 10 cei mai mari angajatori din economie, doar Dedeman, Complexul Energetic Oltenia şi Kaufland au anunţat că vor majora salariile brute ale angajaţilor cu 20% în 2018, astfel încât salariul net să rămână la acelaşi nivel din 2017.