Grupul Thales cumpără producătorul de carduri SIM Gemalto cu peste 5,4 mld. dolari

Autor: Ioana Nita 18.12.2017

Compania de origine olandeză Gemalto, cel mai mare producător de carduri SIM din lume, a acceptat oferta de cumpărare de 51 dolari/acţiune a grupul francez Thales, tranzacţia fiind esrimată la peste 5,4 miliarde de dolari, potrivit portalului techcrunch.com. 

Oferta este cu 57% mai mare decât preţul de închidere al acţiunilor Gemalto pe bursă pe data de 8 decembrie 2017. Săptămâna trecut Gemalto a respins oferta de 46 dolari/ acţiune din partea grupul francez Atos, unul dintre cei mai mari integratori IT&C din lume.

Înafară de carduri SIM, Gemalto produce sisteme NFC pentru telefoanele mobile, şi furnizează totodată şi soluţii de securizare a tranzacţiilor bancare, inclusiv cipu-uri EMV, terminale de plată şi sisteme de autentificare pentru sistemele bancare online.

De asemenea, compania vinde şi soluţii de securitate identificare şi control acces sectorului public, aici fiind incluse şi tehnologia de autentificare biometrică folosită la documente emise de stat, precum buletin şi paşapoarte. 

În plus, Gemalto are şi o divizie de soluţii de securitate pentru sectorul enterprise – soluţii de criptare şi soluţii în cloud. Grupul francez Thales, care activează în domeniul aviaţiei, apărării, aerospaţial şi al transportului terestru, are la rândul lui o divizie de securitate axată pe soluţii precum sisteme de securitate pentru aeroporturi, soluţii de criptare şi soluţii de securitate pentru “big data”.

Noul grup  va avea 28.000 de ingineri şi 3.000 de cercetători, bugetul de investíţii urmând să se ridice la un miliard de dolari.