Crăciun la munte, pe Valea Prahovei, între 150 de lei şi 1.015 euro

Autori: Laura Petrescu , Mediafax 18.12.2017

Sinaia - pomana porcului, cine tradiţionale, hamam, saună uscată sau januzzi exterior

 

De departe, cea mai căutată staţiune de pe Valea Prahovei este Sinaia, denumită şi ”Perla Carpaţilor”, singurul loc din zonă care are pârtii de altitudine şi unde se poate schia până la Paşte.

La o cabană din Sinaia, proprietarii promit turiştilor un Crăciun feeric. Pachetul pregătit pentru perioada sărbătorilor cuprinde trei nopţi de cazare şi costă 1.460 de lei, camera dublă, 1.905 lei, garsoniera sau 2.320 lei pentru duplex. Pachetul de patru nopţi de cazare costă de la 1.830 de lei două persoane la 2.860 de lei pentru patru persoane. Turiştii au micul dejun, pomana porcului în Ajun şi cina tradiţională în ziua de Crăciun.

Oferta unei vile de cinci margarete din Perla Carpaţilor este mai scumpă. Sejurul de Crăciun costă de la 1.910 lei la 2.990 de lei, camera. Pachetul cuprinde trei nopţi de cazare, cu mic dejun. Fiecare turist va primi câte un cadou la sosirea în unitate. Vor fi concerte de colinde, fructe în fiecare cameră, iar pe 25 decembrie va fi cina festivă de Crăciun. Oaspeţii vilei au acces gratuit la SPA, cu hamam, saună uscată sau jacuzzi exterior şi o reducere de 15% la masaj. Copiii până la şapte ani beneficiează de gratuitate la cazare şi masă. Pentru cei cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani se plăteşte suma de 500 lei, pentru patul suplimentar şi mese, iar pentru cei cu vârstă de la 14 la 18 ani - 800 lei.

La un hotel de patru stele din centrul staţiunii Sinaia oferta este mult mai scumpă. Trei nopţi de cazare costă 404 euro camera dublă sau 567 de euro camera triplă. Pentru patru nopţi de cazare, turiştii plătesc de la 440 de euro la 800 euro, în funcţie de tipul camerei. Tarifele nu includ taxa de staţiune şi taxa de salvamont. Pachetul cuprinde cine festive, colinde şi muzică live, acces la piscina semiolimpică încălzită, saună, jacuzzi, sală de fitness. În Ajun, Moş Crăciun şi spiriduşii săi vor împărţi daruri copiilor din hotel. Este amenajat şi un club al copiilor, cu jocuri, dansuri, concursuri, cinema cu popcorn. La acest hotel, copiii până la şapte ani au gratuitate, iar pentru cei care au între 7 şi 14 ani trebuie plătită suma de 86 de euro.

Căutate sunt vilele sau pensiunile din Sinaia, unde tarifele sunt mult mai mici. Astfel, oferta de Crăciun, care cuprinde trei nopţi de cazare, fără masă, costă 150 de lei de persoană. Sunt şi impunse condiţii: rezervarea să fie făcută pe minim trei nopţi şi trebuie plătit un avans de 33%. Copiii sub 10 ani au gratuitate.

Buşteni - plăcinte făcute în casă vin fiert şi cadouri de la Moş Crăciun pentru copiii cuminţi

 

La Buşteni, tarifele percepute sunt mult mai mici. La o pensiune, pachetul care cuprinde patru nopţi de cazare costă de la 955 de lei de persoană la 1.320 de lei locul într-un apartament cu vedere la munte. Pachetul de trei nopţi are un tarif care porneşte de la 837 de lei de persoană şi ajunge la 1.110 lei. Turiştii au parte de gustare tradiţională, cu pomana porcului sau plăcinte făcute în casă şi vin fiert. Colindătorii le vor ura sărbători fericite, iar sub brad copiii cuminţi vor găsi cadouri. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 – 14 ani tariful este de 300 lei, iar pentru cei de peste 14 ani tariful este de 50% din valoarea pachetului.

Un conac din Buşteni a scos oferte pentru Crăciun care pornesc de la 840 de lei şi ajung la 1.850 de lei. Tariful este pentru două persoane, în funcţie de tipul camerei. Oferta include trei sau patru nopţi de cazare, mic dejun, primire cu cozonac, prăjiturele, vin şi suc, sosirea lui Moş Crăciun şi colinde şi prânz tradiţional în ziua de Crăciun. Copiii cu vârsta mai mică de 6 ani au gratuitate, iar pentru cei cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani se achită 105 lei, pentru sejurul de trei nopţi sau 115 lei pentru patru nopţi.

Azuga - colinde, prăjituri de casă şi cozonaci

 

La Azuga, un hotel de cinci stele promite un Crăciun de neuitat turiştilor care vor trece pragul acestei unităţi de cazare.795 de euro costă sejurul de trei nopţi de cazare în camera dublă şi ajunge la 1.015 de euro în suite. Sunt pregătite program de colinde, bufet cu prăjituri de casă, cozonac şi mic dejun tradiţional. Pentru copiii cu vârste de la 7 la 12 ani se plăteşte suma de 83 de euro, iar pentru cei de la 12 la 18 ani- 149 de euro. Va fi un program special pentru Crăciun, iar Moşul va veni cu daruri.

Valea Doftanei - foc de tabără şi colinde

 

O pensiune din Valea Doftanei promite oaspeţilor cinci zile de răsfăţ, de Crăciun. Pe 24 decembrie va fi Festivalul Dulciurilor de Crăciun, iar înainte de amurg, spiritul Crăciunului va fi adus de colindătorii din Ansamblul Folcloric ”Doftăniţa”. Noaptea de Ajun se va încheia cu un foc de tabără. Pe 25 decembrie vine Moş Crăciun, iar pe 26 decembrie sejurul se va încheia cu un brunch. Pachetul costă 230 de euro de persoană.