Consiliul Judeţean Cluj a accesat fonduri europene de 80 mil. euro pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor judeţene

Autor: Laurentiu Cotu 18.12.2017

Consiliul Judeţean Cluj a semnat trei contracte de finanţare europeană în valoare totală de peste 357 mil. lei (aproximativ 80 mil. euro), care vizează reabilitarea şi modernizarea unor drumuri judeţene. Drumurile judeţene, cunoscute sub denumirile de Drumul Apuseni şi Drumul Bistriţei, fac parte din Traseul Regional Transilvania de Nord, care asigură conectivitatea cu reţeaua europeană de transport TEN-T. În lungime totală de apoximativ 99 de kilometrii, aceste drumuri judeţene traversează şi deservesc 12 comune.

’’Este o mare reuşită pentru judeţul Cluj, întrucât vorbim de nu mai puţin de 80 de milioane de euro, bani europeni, ce vor fi folosiţi la reabilitarea în profunzime a aproximativ 100 de km de drumuri judeţene’’, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Urmare a obţinerii finanţării europene, o parte a drumurilor judeţene care iniţial urmau să fie reabilitate cu bani proveniţi din creditul de 50 de milioane de euro contractat de Consiliul Judeţean Cluj vor beneficia de finanţare europeană nerambursabilă. În consecinţă, noi sectoare de drumuri judeţene vor putea fi incluse în lista celor care vor beneficia de lucrări de reabilitare şi modernizare, potrivit reprezentanţilor CJ Cluj.