SIF Moldova intră în acţionariatul firmei Nord, controlată de familia Pogonaru, dezvoltatorii mallului Veranda din zona Obor

Autor: Roxana Rosu 21.12.2017

SIF Moldova a preluat 18% din capitalul societăţii Nord, controlată de familia Pogonaru, cea care a dezvoltat mallul Veranda din Capitală, ca urmare a lichidării Real Estate Asset SA şi transferului dreptului de proprietate asupra pachetului de acţiuni, a anunţat Depozitarul Central. În urma acestei operaţiuni, acţionarul principal al Nord SA rămâne Central European Financial Services Bucureşti, cu 38,7%, urmată de SIF Moldova, ECDJ România (17%), Victoria Art&Business Center (15%), restul acţiunilor fiind împărţite de ceilalţi investitori de pe piaţa alternativă de capital AeRO.

Nord SA are o capitalizare de 64 milioane lei, o acţiune fiind tranzacţionată miercuri la BVB pentru 7,1 lei, în creştere cu 5,97%. Capitalizarea bursieră a SIF Moldova (SIF2) este de 1,4 miliarde lei (312 milioane euro), după ce acţiunile SIF2 au crescut cu 79% de la începutul acestui an şi cu 8% în ultima lună, în ciuda unui indice BET, referinţa bursei bucureştene, ce trece printr-o perioadă delicată. Principalele expuneri ale SIF Moldova sunt reprezentate de pachetele de acţiuni deţinute în cadrul Băncii Transilvania (TLV), OMV Petrom (SNP) şi Transgaz (TGN).