Cosmin Ghiţă mai primeşte patru luni ca şef interimar la Nuclearelectrica, cea mai performantă companie din BET

Autor: Liviu Popescu 22.12.2017

Cosmin Ghiţă, 28 de ani, care conduce din luna septembrie Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România şi cea mai performantă companie din indicele BET, a mai primit patru luni la cârma companiei de 2,2 mld. lei, potrivit unei decizii a consiliului de administraţie.

„Nuclearelectrica informează acţionarii şi investitorii că în şedinţa din 20.12.2017, consiliul de administratie al SNN, a decis prin Decizia nr. 217 /20.12.2017, numirea domnului Cosmin Ghiţă în funcţia de director general pe o perioadă provizorie de 4 luni începând cu data de 03.01.2018, în baza recomandării Comitetului de Nominalizare şi Remunerare din cadrul Consiliului de Administraţie (...)”, se arată într-un document publicat miercuri-seară la bursă.

Nuclearelectrica este emitentul din indicele BET cu cel mai ridicat randament al preţului acţiunilor în perioada ianuarie-noiembrie, de 70%, evoluţie ajustată cu dividendele plătite din profitul pe 2016, cât şi cele suplimentare cerute în toamnă de stat.