E-Distribuţie Muntenia, investiţii de 18 mil. lei pentru modernizarea a 78 de posturi de transformare

Autor: Dan Straut 28.12.2017

„În cadrul proiectului de investiţii desfăşurat pe parcursul anului 2017 au fost modernizate aproximativ 38 de puncte de alimentare şi 40 de posturi de transformare din Bucureşti. Lucrările au constat în consolidarea clădirilor şi înlocuirea echipamentelor existente cu unele moderne, care au fost integrate în sistemul Telecontrol al E-Distribuţie Muntenia”, se arată în comunicat.

Toate aceste lucrări fac parte dintr-un program de investiţii realizat de companiile de distribuţie ale Enel în România, care vizează asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, posibilitatea de control la distanţă şi îmbunătăţirea calităţii şi securităţii reţelei, respectând în acelaşi timp standardele companiei în ceea ce priveşte mediul.

„Conform raportărilor ANRE pe 2016, indicele SAIDI (durata medie a întreruperilor neplanificate pentru fiecare client) pentru E-Distribuţie Muntenia a fost de 172 de minute, cel mai performant din ţară, media naţională înregistrată fiind de 290 de minute. E-Distribuţie Dobrogea şi E-Distributie Banat şi-au îmbunătăţit performanţele şi au rămas în topul celor mai performanţi operatori din România, cu SAIDI de 217 minute, respectiv 245 de minute”, precizează compania.

Enel este o companie energetică multinaţională profilată pe sectoarele de electricitate, gaze naturale şi energii din surse regenerabile. Grupul Enel activează în peste 30 de ţări de pe cinci continente şi are o capacitate instalată netă de producţie de energie de circa 86 GW. Enel distribuie electricitate şi gaze naturale printr-o reţea de peste două milioane de kilometri, are peste 65 de milioane de clienţi casnici şi companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienţi comparativ cu firmele europene din domeniu. Enel este cea mai mare companie integrată de utilităţi din Europa după capitalizarea de piaţă şi una dintre primele companii de electricitate de pe continent în ceea ce priveşte capacitatea instalată şi EBITDA raportat.

Prezent pe piaţa din România din 2005, Enel are 3.100 de angajaţi şi oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienţi din trei zonele Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie.