O antreprenoare a investit 4 milioane de euro într-un spital de boli cardiovasculare în Capitală. „Nevoie de investiţii există, incidenţa bolilor cardiovasculare a crescut extrem de rapid în România“

Autor: Mirabela Tiron 04.01.2018

♦ Compania Clinica Angiomed, care operează un spital de boli cardiovasculare în Bucureşti  dechis la finalul lui 2016, şi o clinică de recuperare medicală, a ajuns la afaceri de un milion de euro anul trecut, cu o echipă formată din peste 30 de medici.



„Nevoie de investiţii în sectorul medical există, cu atât mai mult în domeniul cardiovascular, de­oare­ce incidenţa bolilor cardiovasculare a crescut ex­trem de rapid în România, la fel cum vârsta la care aceste probleme de sănătate apar a scăzut dra­matic. Avem mulţi pacienţi foarte tineri (35-40 de ani) cu probleme serioase cardiovasculare, în­cât să înţelegem că dezvoltarea unui spital dedicat, asa cum este spitalul de boli cardiovasculare Angio­medica a fost cea mai bună decizie a noas­tră“, a spus pentru ZF Cecilia Silvia Covrig, acţio­nar şi preşedintele consiliului de administraţie al spi­talului de boli cardiovasculare Angiomedica şi al clinicii Angiomed.

Investiţia în spital s-a ridicat la 4 mi­lioa­ne de euro, unitatea spita­licească are o capacitate de 7 paturi spita­li­zare de zi, 22 paturi spitalizare continuă inclusiv compartiment ATI.  Spitalul este dotat cu uni­ta­te de transfuzii şi unitate de de­terminări urgenţe, punct de re­coltare analize de sânge, po­tri­vit ei. Spitalul Angiomedica se con­centrează pe procedurile mi­nim-invazive pentru afecţiuni cardio­vasculare. În unitatea spi­ta­li­cească se fac operaţii de  by-pass, revascularizare a mem­bre­lor, anevrisme, cura chirurgicală a varicelor,  chirurgie pe cord, by­pass coronarian şi alte intervenţii.