Consiliul Concurenţei amendează Electrica cu 10,8 mil. lei şi Electromagnetica cu 10 mil. lei. Acţiunile celei din urmă scad cu 10%

Autor: Liviu Popescu 08.01.2018

♦ Electrica putea primi o amendă chiar mai mare, dar Concurenţa a ţinut cont de faptul că emitentul a colaborat pe parcursul investigaţiei.



Consiliul Concurenţei, organism autonom care are drept scop protecţia, menţinerea şi stimularea concurenţei şi a unui mendiu concurenţial normal, a amendat distribuitorul de electricitate Electrica (EL) cu 10,8 mil. lei, echiva­lentul a aproape 3% din cifra de afaceri realizată pe anul 2016, în timp ce în cazul companiei Electromagnetica Bucureşti (ELMA) amenda a fost de 10 mil. lei, adică 4,23% din rulajul pe 2016, potrivit raportărilor trimise vineri de cele două companii la bursă.

Electromagnetica se ocupă cu acti­vităţi de producţie şi servicii în domeniul energiei electrice şi al iluminatului cu LED. Interesant este că în cazul Electrica anunţul a fost făcut la bursă după închiderea şedinţei de tranzac­ţionare, în timp ce în cazul Electro­magnetica acesta era public la bursă încă de la ora 8:40. Acţiunile EL au închis în scădere cu 1%, în timp ce ale Electro­mag­netica s-au depreciat cu 10% pe un rulaj de 41.700 de lei.