Medicul care a refuzat internarea unei paciente în Spitalul Băicoi şi-a dat demisia

Autori: Laura Petrescu , Mediafax 08.01.2018

Directorul Spitalului Orăşenesc Băicoi, Andreea Irimescu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că medicul Marta Coman, filmat în timp ce era de gardă şi a refuzat să interneze o pacientă, şi-a dat demisia şi nu va mai face gărzi în unitatea spitalicească.

”Dânsa avea contract de colaborare cu noi pentru efectuarea unor gărzi. Este angajată la Spitalul din Drajna. S-a întrerupt colaborarea cu dânsa. A fost cu un pas înaintea noastră, ca să zic aşa. A solicitat dânsa prima încetarea contractului. Oricum, decizia ar fi fost aceeaşi şi a comisiei de disciplină şi a consiliului de etică. A renunţat însă dânsa la contracul de colabore cu noi”, a declarat Irimescu.

Potrivit acesteia, în faţa comisiei de disciplină a spitalului, medicul Marta Coman şi şi-a cerut scuze pentru comportamentul său.

”Şi-a cerut scuze şi familiei. Susţine că nici dânsa nu era într-o stare de sănătate prea bună, era şi un volum mare de muncă. Dânsa spune că a avut la început, cu familia, un schimb de replici mai dur. Şi-a pierdut răbdarea”, a afirmat directorul Spitalului Orăşenesc Băicoi.

Marta Coman este medic pneumofiziolog şi făcea gărzi la Spitalul Orăşenesc Băicoi de un an şi jumătate.