Sudul devine noul Nord? Forte Partners vrea să concureze cu Timpuri Noi Square şi vine cu un proiect mixt de birouri, locuinţe şi spaţii comerciale vizavi de Parcul Tineretului

Autor: Bogdan Alecu 10.01.2018

Dezvoltatorul imobiliar Forte Partners,  care a construit birourile birouri The Bridge şi Ştefan cel Mare şi care construieşte proiectul rezidenţial Aviaţiei Park, se duce după Vastint şi One United şi s-a îndreptat spre zona de sud a Capitalei pentru a demara proiectul  Şerban Vodă Development Plaza. Acesta va fi amplasat pe un teren de 1,8 ha pe Calea Şterban Vodă, lângă intersecţia cu Dimitrie Cantemir, în imediata apropiere a Colegiului Naţional Gh. Şincai.

Pe acel teren există un PUZ din 2012 luat de Urim Investments care inclusiv pentru un turn de 80 de metri. La adresa Calea Şerban Vodă 216 a funcţionat până la începutul anilor 2000 Spitalul Scarlat Longhin care a fost închis şi abandonat.

Pe pagina de facebook, Forte a publicat săptămâna aceasta primele randări cu proiectul Şerban Vodă Offices ce prezintă clădiri moderne de birouri cu 5-6 etaje.

Prin acest proiect dezvoltatorul urmează noul trend al pieţei de a se concentra pe zona de centru-sud, după ce Vastint a deschis primele două clădiri din proiectul Timpuri Noi Square, iar cei de la One United au anunţat un proiect rezidenţial de lux în aceeaşi zonă.