Au dat lovitura: Duster preia tot mai multe echipamente de la Renault: Care este noutatea-cheie a noului SUV pentru a creşte gradul de siguranţă

Autor: Bogdan Alecu 12.01.2018

Duster a adus cele mai multe noutăţi în gama Dacia, atât în 2010 când a fost lansată prima generaţie cât şi acum, cu cea de-a doua. Dacă la finalul anului trecut când a fost prezentată, s-a insistat pe faptul că noul model dispune în premieră de senzori pentru prezenţa altor automobile în unghiul mort, camere MultiView pentru a vedea în jurul maşinii sau airbaguri cortină şi servodirecţie electrică, anul acesta francezii de la Renault au “plusat” şi începând cu cel de-al doilea nivel de echipare – Confort - în standard maşina este echipată cu “proiectoare ceaţă cu iluminare statică în viraj” – practic, acest sistem reprezintă versiunea “accesibilă” a celebrelor faruri adaptive. În acest caz, în loc ca farul să deplaseze raza de lumină, este aprins proiectorul ce iluminează în dreapta sau stânga, pentru o mult mai bună iluminare în viraje.  

Sistemul a fost implementat de francezii de la Renault pe modelul Clio III în 2006, automobil promovat la acea vreme drept “lux accesibil”. Acum de această dată, Renault a mizat pe o introducere discretă a lui, sistemul nu a fost anunţat în cadrul prezentării oficiale, ci a fost pur şi simplu inclus pe lista de echipamente standard în configuratorul dacia.ro.

SUV-ul Dacia poate fi comandat în România începând de la 12.350 de euro (TVA inclus). Gama cuprinde două versiuni de echipare (Essential şi Comfort) pentru motorizările pe benzină şi trei versiuni de echipare (Essential, Comfort şi Prestige) pentru motorizările Diesel.

Preţurile variază între 12.350 de euro (TVA inclus) pentru versiunea Essential 1.6 SCe 115 CP în configuraţia 4X2 şi 18.750 de euro (TVA inclus) pentru versiunea Prestige 1.5 dCi 110 CP în configuraţia 4X4.

Pentru cei care doresc un model echipat cu cutia automată cu dublu ambreiaj EDC, preţul acestuia este de 16.800 de euro (TVA inclus) pentru versiunea Comfort şi de 18.450 de euro (TVA inclus) pentru versiunea Prestige.