Europarlamentarul Cătălin Ivan: Dragnea şi-a început ultimul turneu prin ţară ca preşedinte al PSD, este unul de adio

Autor: Iasmina Ardelean 13.01.2018

„Turneul lui Liviu Dragnea prin Moldova s-a transformat într-un veritabil turneu de adio. Discursuri lacrimogene aranjate de liderii locali, declaraţii din sala de apreciere, de susţinere şi de condamnare a "trădătorilor" Bădălău şi Tudose, toate luările de cuvânt fiind pregătite cu grijă, că pe vremuri, de liderul local care ştie mai bine că oricine cum să-şi facă şeful de la centru să se simtă bine şi să plece mulţumit”, a scris Ivan, pe pagina sa de Facebook.

Cătălin Ivan a precizat că Dragnea se loveşte de un refuz în cazul unei noi moţiuni de cenzură, deoarece este „o iluzie”.

„Concluzia amară cu care pleacă Liviu Dragnea de la toate aceste întâlniri este însă aceea că absolut nimeni nu va susţine dărâmarea guvernului Tudose. Dincolo de cuvintele frumoase, aranjate, interesate sau chiar şi sincere pe alocuri, Dragnea se loveşte de acelaşi refuz. O nouă moţiune de cenzură este o iluzie. Nu se va ajunge acolo pentru că PSD a învăţat din momentul Sorin Grindeanu. O a două greşeală nu va mai există. Liviu Dragnea şi-a începutul ultimul turneu prin organizaţiile din ţară ca preşedinte al acestui partid, turneu pe care probabil nu-l va mai finaliza”, a mai scris Ivan.

Europarlamentarul susţine că Dragnea nu mai are parte de sprijin decât condiţionat, chiar şi din partea celor fideli.

„Din partea lui Liviu Dragnea, aceeaşi placă despre multinationale, despre Soros, servicii, ambasade, statul paralel... practic despre toţi cei care nu-l lasă să facă bine României, despre cum nu va ceda, despre cât de nerecunoscători sunt aceeaşi doi, Bădălău şi Tudose, pe care el i-a făcut oameni. Apoi, pentru că niciun sprijin, nici chiar din partea celor fideli, nu mai vine astăzi pentru Dragnea decât condiţionat, încep cererile concrete din sala pe care liderul în dizgraţie nu le mai poate refuză. Şi uite aşa, în câteva zile, se mai fac vreo zece secretari de stat şi miniştri”, a subliniat Cătălin Ivan.

La rândul său, deputatul PSD, Nicolae Bănicioiu, a opinat că PSD nu îşi poate schimba Guvernul la 6 luni şi că preşedintele Klaus Iohannis nu va mai nominaliza un alt premier social-democrat.

„Legat de ce am spus ieri, că PSD-ul nu-şi poate permite să schimbe guvernul la 6 luni, îmi menţin părerea deoarece avem de implementat un program de guvernare, care are deja întârzieri şi nuanţe... iar timpul şi alegerile lucrează în defavoarea noastră! Avem alegeri în 2019! Iar preşedintele nu cred că va mai nominaliza încă odată un premier de la PSD dacă îi mai dăm ocazia de a face vreo nominalizare!”, ascris Bănicioiu, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

PSD a convocat şedinţa Comitetului Executiv luni, la sediul din partidului din Kiseleff, pentru a tranşa situaţia din partid, potrivit surselor MEDIAFAX, mai mulţi membri social-democraţi solicitând întrunirea CEx cât mai urgent.

Preşedintele Comisiei SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a solicitat convocarea urgentă a CExN al partidului, precizând că o impune situaţia din ultimele zile, la acest apel raliindu-se fostul ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi liderul PSD Neamţ, Ionel Arsene. De asemenea, aceeaşi solicitare au făcut-o primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, filiala din Vaslui a PSD şi social-democraţii din judeţul Olt.