Un fermier din Constanţa vinde legume marca Ferma Stoian de peste 4 mil. euro în Carrefour, Auchan, Cora şi Selgros

Autor: Roana Rotaru 15.01.2018

Ferma Big Land Company din Constanţa, deţinută de legumicultorul Florin Stoian, a produs şi vândut  mor­covi, ceapă, dar şi alte rădăcinoase mar­ca Ferma Stoian de circa 18,7 mil. lei (peste 4 mil. euro) anul tre­cut. Produsele au ajuns în ma­ga­zinele retai­le­­rilor Car­re­four, Auchan, Cora şi Selgros, po­trivit cal­culelor ZF ba­za­te pe da­tele trans­mi­­se de repre­zen­tanţii companiei.

„Am încheiat anul 2017 cu o creştere a cifrei de afaceri de 10%. A fost un an cu producţii bune şi pre­ţuri ok. Anul trecut, la morcovi am scos o producţie medie de 60 de tone la hectar, iar la ceapă am obţinut o pro­ducţie medie de 40 de tone“, a declarat pentru ZF Florin Stoian, admi­nis­tra­torul companiei Big Land Company şi pre­şedinte al Cooperativei Agricole Stoian Land, pe care a înfiinţat-o în 2011.

Big Land Company, cel mai im­portant membru al Cooperativei Agri­cole Stoian Land după supra­faţa exploatată, cultivă legume pe 550 de hectare în extra­vilanul munici­piu­lui Con­stan­ţa, din care 350 de hectare sunt proprietate proprie, iar restul în arendă.

Principalul produs cul­ti­vat este morcovul, care aco­peră o suprafaţă de apro­ximativ 280 de hectare, urmat de ceapă cu o suprafaţă de 120 hectare şi 150 de hec­tare cultivate cu păstârnac, pătrunjel, sfe­clă roşie, ridiche neagră, varză albă şi roşie, potrivit reprezentanţilor companiei.