Liviu Dragnea i-a prezentat lui Iohannis lista cu semnăturile parlamentarilor majorităţii

Autor: Iasmina Ardelean 17.01.2018

Delegaţia PSD ALDE, prezentă la consultările de la Cotroceni, i-a prezentat preşedintelui Klaus Iohannis o listă cu parlamentarii care fac parte din majoritatea parlamentară şi semnăturile de susţinere ale acestora, pentru a demonstra că în continuare coaliţia nu are o problemă la vot.d

"Am făcut un tabel cu parlamentarii PSD ALDE şi o susţinere semnată cu fiecare. În ultimele zile au apărut informaţii că sunt parlamentari care nu o vor susţine şi că am pierdut majoritatea. Nu le-am lăsat acolo, nici nu a dorit domnul preşedinte, dar să il informăm că nu există o problemă cu majoritatea parlamentară", a declarat Liviu Dragnea, după consultările de la Cotroceni.

Întrebat de ce nu a vrut să lase lista preşedintelui Iohannis, Dragnea c completat că a existat un dialog în care preşedintele a spus că "ştie care este majoritatea".

Partidele PSD şi ALDE au mers la consultările de la Cotroceni cu o propunere comună pentru funcţia de premier, în persoana Vioricăi Dăncilă. Membrii PSD şi ALDE i-au prezentat lui Iohannis motivele pentru care Viorica Dăncilă este potrivită pentru Palatul Victoria.

"Preşedintele României a luat act şi ne-a transmis că doreşte să nu se prelungească această situaţie şi să avem un guvern cât mai repede. Va lua o decizie după ce va asculta şi cu celelalte partide", a mai spus Dragnea.

Întrebat de posibila susţinere a UDMR pentru Dăncilă, liderul PSD a confirmat că a avut o discuţie cu Kelelemn Hunor. "UDMR a spus că în principiu nu au nimic împotrivă, nu au elemente care să facă să nu o susţină, dar ei vor lua o decizie într-un for statutar", a completat liderul PSD.