Efervescenţa continuă. Deloitte: În 2017 au fost semnate 15 tranzacţii de peste 100 mil. euro, de două ori mai multe decât în anii anteriori

Autor: Cristina Roşca 18.01.2018

♦ Pe piaţa românească s-au semnat anul trecut peste 105 tranzacţii care au avut o valoare de minimum 5 mil. euro, a căror valoare cumulată a fost de 4 - 4,6 mld. euro ♦ Cele mai fierbinţi trei domenii au fost energia, serviciile financiare şi tehnologia (împreună cu media şi telecom), tranzacţiile totale din aceste sectoare având o valoare cumulată de peste 1,4 mld. euro, o treime din piaţă.



„În 2017 am avut multe tranzacţii cu o valoare de peste 100 de milioane de euro, mai exact 15, de două ori mai multe decât în anii anteriori. Nu a existat însă nicio megatranzacţie (mutare de peste 500 de milioane de euro). Dacă analizăm cele două informaţii, ne dăm seama că avem o piaţă mai matură, mai sănătoasă, pentru că nu mai există un număr mic de mutări care să aibă o pondere mare în total“, explică Ioana Filipescu, partener consultanţă fuziuni şi achiziţii în cadrul Deloitte România. Ea mai spune că această piaţă a fuziunilor şi achiziţiilor se va menţine şi în acest an la nivelul de peste 4 mld. euro, acesta fiind un semnal pozitiv.