Închisoare de cinci stele: „Palatul” Ritz-Carlton în care au fost închişi prinţii saudiţi îşi reia rolul de hotel. Galerie Foto

Autor: Alex Ciutacu 20.01.2018

Hotelul Ritz-Carlton din Riyadh va reveni la activitatea de hotel de cinci stele începând de luna viitoare, după ce a servit drept cea mai luxoasă închisoare din lume pentru prinţii saudiţi arestaţi în luna noiembrie a anului trecut, potrivit Bloomberg.

Prinţul Coroanei Mohammed bin Salman, 32 ani, a transformat hotelul Ritz-Carlton în închisoare preventivă în cadrul proiectului său anti corupţie pe care îl desfăşoară din luna noiembrie a anului 2017.

Unii dintre cei arestaţi sunt încă închişi acolo, în timp ce despre alţi se zvoneşte că ar fi peste hotare, sub arest la domiciuliu sau cu interdicţie de a părăsi ţara.

Pagina de internet a hotelului Ritz acceptă rezervări începând cu data de 14 februarie, semnalând sfârşitul unei etape din campania anti-corupţie desfăşurată de prinţul Mohammed bin Salman, al cărui scop este de a recupera 100 de miliarde de dolari furaţi de prinţii acuzaţi de la stat.

Campania face parte din eforturile prinţului Mohammed de a transforma radical societatea şi economia saudită, şi de a încerca să îşi cimentuiască puterea.

În acelaşi timp, acesta a încercat să refacă relaţiile de apropiere din familia regală, odată pilonul stabilităţii saudite.