Scandalul redevenţelor. Gigi Dragomir, numit din nou preşedinte al Agenţiei pentru Resurse Minerale

Autor: Mediafax 19.01.2018
ANRM se ocupă de gestionarea resurselor de hidrocarburi şi a resurselor minerale, negocierea clauzelor şi condiţiilor din acordurile petroliere sau stabilirea preţului de referinţă pentru petrolul extras din România în vederea stabilirii redevenţei corespunzătoare.
 
Premierul interimar Mihai Fifor l-a reinstalat joi ca preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) pe Gigi Dragomir, care fusese demis din funcţie de fostul prim-ministru Mihai Tudose la finalul anului trecut. Tot Tudose îl numise în funcţie pe Gigi Dragomir în octombrie 2017, dar l-a demis după numai două luni.
 
ANRM se ocupă de ges­tionarea resurselor de hi­drocarburi şi a resurselor minerale, negocierea clauzelor şi condiţiilor din acordurile petroliere sau stabilirea preţului de referinţă pentru petrolul extras din România în vederea stabilirii redevenţei corespunzătoare.
 
Decizia de numire a lui Gigi Dragomir în funcţia de preşedinte cu rang de secretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) a fost publicată joi în Monitorul Oficial.
 
În 2016, Gigi Dragomir a avut venituri lunare nete de circa 3.000 de lei net pe lună din salariul de la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice din Bucureşti.
 
În declaraţia sa de avere mai apar încasări din dividende în valoare de 1 sau 2 lei provenite din acţiunile de la SIF Muntenia sau SIF Oltenia (unde are câte 100 de acţiuni).