Tot ce trebuie să ştii despre criptomonede: Când este cel mai bun moment să cumperi criptomonede?

Autor: Alex Ciutacu 23.01.2018

Volatilitatea criptomonedelor este foarte ridicată, prin urmare majoritatea investitorilor neexperimentaţi se sperie uşor şi vând repede atunci când valoarea criptomonedei lor scade cu mai mult de 10-15%.

„Nu vindeţi când piaţa e jos. Atunci e momentul să cumpăraţi”, este unul dintre sloganurile principale ale investitorilor specializaţi în criptomonede.

Ce sunt criptomonedele şi cum poţi să cumperi Bitcoin, Ethereum, Ripple sau altcoins. Tot ce trebuie să ştii despre criptomonede, ICO şi portofele electronice şi cum transformi monedele virtuale în bani adevăraţi

În momentul în care un anunţ influent din orice colţ al lumii sperie investitorii neinformaţi, care încep să vândă, preţul scade foarte mult şi oferă ocazia investitorilor de a obţine un profit mare din criptomonede deja lansate pe piaţă.

Spre exemplu, miercuri, 17 ianuarie, toate criptomonedele erau în scădere cu cel puţin 20%, iar joi, 18 ianuarie, aceleaşi criptomonede erau în creştere cu cel puţin 15%. Un investitor care a intrat în piaţă miercuri, a doua zi avea deja randament de 15%-50%, în funcţie de criptomoneda în care ar fi investit.  

„Funcţionează ca un bulgăre care se rostogoleşte şi devine din ce în ce mai mare. Când cineva începe să vândă mai mult, din ce în ce mai mulţi încep să vândă. După fiecare prăbuşire urmează un boom”, spune Vlad Stoica, investitor şi specialist în criptomonede.