Tot ce trebuie să ştii despre criptomonede: Piaţa criptomonedelor este condusă de două emoţii: lăcomie şi frică

Autor: Alex Ciutacu 23.01.2018

Piaţa criptomonedelor este volatilă şi vulnerabilă, iar aceste slăbiciuni vin cel mai mult din lipsa de educaţie a celor care devin investitori din entuziasm, fără a se documenta înainte, şi ajung să fie ghidaţi de frică în cazul unui picaj.

Fluctuaţiile de preţ din cauza dezechilibrului dintre cerere şi ofertă, vizibil pe orice piaţă, este mult mai evident în cadrul criptomonedelor pentru că totul se poate schimba în câteva zeci de minute.

Ce sunt criptomonedele şi cum poţi să cumperi Bitcoin, Ethereum, Ripple sau altcoins. Tot ce trebuie să ştii despre criptomonede, ICO şi portofele electronice şi cum transformi monedele virtuale în bani adevăraţi

Această piaţă este condusă de două emoţii: lăcomie şi frică.

 „Nu vindeţi când piaţa e jos, aşa cum a fost miercuri. Acela este un moment bun să cumpăraţi”, a spus fondatorul IntelDev Technologies, companie care oferă educaţie şi consultanţă în domeniul criptomonedelor şi al blockchain-ului.

După fiecare prăbuşire a pieţei, ghidată de frică, urmează un boom ghidat de lăcomie. Sunt două exemple clare în piaţă, iar specialiştii se referă la ele ca – septembrie 2017 şi ianuarie 2018. În septembrie, la fel ca şi în ianuarie, o serie de ştiri care transmiteau o posibilă dorinţă din partea unor state de a reglementa piaţa criptomonedelor, a speriat investitorii care au vândut cât de repede au putut.

După ce a trecut această perioadă, investitorii au devenit lacomi şi au crescut cererea, care a dus la o creşteri de până la 50% pentru unele monede.

„Este ca un bulgăre de zăpadă care odată ce a fost generat se rostogoleşte şi devine din ce în ce mai mare”, adaugă el.