Valoarea companiei prinţului saudit Alwaleed bin Talal a crescut cu 10% după ce a fost eliberat din „închisoarea de lux” Ritz-Carlton

Autor: Alex Ciutacu 28.01.2018

Valoarea acţiunilor companiei Kingdom Holding a crescut cu 10% după ce preşedintele companiei, prinţul Alwaleed bin Talal, a fost eliberat din hotelul Ritz-Carlton din Riyadh, care a servit drept închisoare pentru mai mulţi miliardari şi prinţi de când Arabia Saudită a început o campanie anti-corupţie în luna noiembrie, potrivit Bloomberg.

Acţiunile au înregistrat cea mai mare creştere din noiembrie 2014, atingând pragul de 10% permis într-o singură zi. Miliardarul, care deţine acţiuni şi în companii precum Citigroup sau Twitter, s-a întors acasă sâmbătă după ce a ajuns la o înţelegere cu autorităţile, a transmis un oficial al guvernului pentru publicaţia americană.

Plecarea acestuia de la hotel, împreună cu alţi oameni de afaceri proeminenţi din Arabia Saudită, marchează sfârşitul primei etape din campania anti-corupţie desfăşurată de Prinţul Coroanei Mohammed Bin Salman. Sute de suspecţi au fost arestaţi sau invocaţi pentru interoatoriu, printre care şi o parte din elita bogată a ţării. Guvernul se aşteaptă să încaseze peste 100 de miliarde de dolari din înţelegeri cu deţinuţi, în schimbul libertăţii acestora.