Bitcoinul a pierdut de la începutul anului circa 35%, iar restricţia din SUA cu privire la folosirea monedei în tranzacţiile cu carduri de credit ar putea aduce alte scăderi

Autor: Alex Ciutacu 05.02.2018

Trei dintre cele mai mari bănci din Statele Unite au anunţat că nu le vor mai permite clienţilor să achiziţioneze bitcoin cu cardurile de credit. Decizia a fost luată după ce moneda a avut o săptămână de fluctuaţii brutale, care au dus la scăderea valorii monedei digitale cu până la 50%, potrivit Wall Street Journal.

Citigroup a anunţat la finalul săptămânii că a decis să nu le mai permită clienţilor să cumpere bitcoin cu cardurile de credit. Banca este în procesul de implementare a tehnologiei blockchain, care se va aplica tuturor deţinătorilor de carduri de credit la nivel global. „Vom continua să ne revizuim politica pe măsură ce piaţa evoluează”, a transmis un purtător de cuvânt al băncii.

Astfel grupul s-a alăturat băncilor JPMorgan Chase şi Bank of America care au anunţat că nu le vor mai permite nici ele clienţilor să cumpere bitcoin cu cardurile de credit.