Americanii nu renunţă: Gigantul Broadcom a lansat o ofertă finală de aproape 150 de miliarde de dolari pentru producătorul de chip-uri Qualcomm

Autor: Alex Ciutacu 05.02.2018

Broadcom a lansat încă o ofertă pentru preluarea producătorului de chip-uri Qualcomm, punând pe masă 146 de miliarde de dolari, sumă în care sunt incluse şi datoriile companiei, potrivit Financial Times.

În cadrul ofertei „finale” a Broadcom, acţionarii Qualcomm vor primi 82 de dolari per acţiune – 60 de dolari cash, iar restul în acţiuni – în comparaţie cu oferta de 70 de dolari per acţiune lansată de Broadcom în noiembrie 2017.

Oferta depăşeşte cu 54% valoarea medie a acţiunilor Qualcomm.

Noua propunere presupune şi o clauză care va pune la plată companiile în cazul în care deal-ul nu se încheie la timp. Mişcarea este gândită pentru a asigura investitorii că fuziunea va câştiga aprobarea reglementatorilor.

Noua ofertă a Broadcom va declanşa ceea ce se aşteaptă a fi cea mai mare luptă din istoria recentă a pieţei de fuziuni şi achiziţii.

Acţionarii Qualcomm se vor întâlni în data de 6 martie pentru a vota planul Broadcom de a înlocui întregul board al producătorului american de chip-uri, ceea ce va determina dacă tranzacţia va avea loc sau nu.