Cum vei putea călători din Olanda în Marea Britanie în doar 3 ore? Eurostar demarează cea mai mare extindere de după 1994

Autor: Alex Ciutacu 09.02.2018

Eurostar International va face legătura prin cale ferată între Marea Britanie şi Olanda, începând cu data de 4 aprilie, în cadrul celei mai ample expansiuni de reţea de după 1994, potrivit Bloomberg.

Trenurile care pleacă din Londra vor ajunge în 3 ore în Rotterdam, şi în 2 ore şi 40 de minute în Amsterdam, a transmis Eurostar. Compania lucrează la această lansare încă din 2013.

Aproximativ 4 milioane de oameni călătoresc între Londra şi Amsterdam prin intermediul căilor aeriene, iar Eurostar ţinteşte o cotă semnificativă din această piaţă. Compania a capturat peste 70% din piaţa Londra-Paris, atât din cea aeriană cât şi din cea ferată, deşi călătoriile până la capitala francezilor durează 2 ore şi 15 minute.

„Suntem foarte încântaţi”, a transmis CEO-ul Eurostar, Nicolas Petrovic. „Am anunţat de acum câţiva ani că vrem să ajungem în mai multe destinaţii, iar Amsterdamul este ultima piesă din puzzle”.

Pentru început, Eurostar va pune la dispoziţia clienţilor două plecări pe zi din staţia St.Pancras din Londra, una la ora 8.31 a.m, iar cealaltă la 5.31 p.m, a transmis compania în cadrului unei declaraţii. Pasagerii vor fi nevoiţi să se oprească iniţial în Bruxelles pentru controlul paşapoartelor deoarece staţiile olandeze nu sunt încă echipate pentru aceste controale.

Petrovic, care a condus Eurostar pentru şapte ani, va părăsi compania luna aceasta pentru a deveni CEO-ul braţului francez al companiei germane Siemens, potrivit unei declaraţii acordate în ianuarie. Conducerea companiei va fi preluată de Mike Cooper, care a fost până acum la conducerea serviciului de curierat din Marea Britanie Yodel Logistics