Digi a obţinut anularea procesului intentat anul trecut de oameni de afaceri americani, care cereau daune de 1,8 mil. dolari

Autor: Cristina Bellu 12.02.2018

O instanţă din Statele Unite ale Americii a admis cererea de anulare formulată de RCS&RDS, RCS Management şi DIGI Communications cu privire la litigiul de executare şi solicitare de despăgubiri iniţiat de un grup de cetăţeni americani, care cereau daune de 1,8 milioane de dolari, şi a încetat întreg procesul pe motiv de lipsă de competenţă materială.

„Decizia instanţei americane a anulat şi toate actele procesuale efectuate anterior în cadrul litigiului”, menţionează Digi într-un raport pe bursă.

Vineri acţiunile Digi au scăzut cu 2,8% pe fondul unei scăderi a pieţei cu 0,8%. Hotărârea poate fi atacată la Curtea de Apel a SUA în termen de 30 de zile.

„Compania salută această hotărâre şi, în cazul în care hotărârea instanţei SUA va fi atacată cu apel, vom continua să ne apărăm ferm faţă de orice acuzaţii şi pretenţii aduse de aceşti reclamanţi, pe care le considerăm şicanatorii şi neîntemeiate.”

Un grup de oameni de afaceri americani a formulat pe 2 mai  2017 cererea de chemare în judecată în faţa unui tribunal din statul Virginia (SUA) împotriva lui Laszlo Borsy, i-TV Digitalis Tavkozlesi Zrt., DIGI Tavkozlesi es Szolgaltato kft, RCS & RDS SA, RCS Management SA, DIGI Communications N.V. „Obiectul acestei cereri este executarea unei hotărâri judecătoreşti care a fost emisă în favoarea reclamanţilor împotriva pârâţilor iniţiali de către instanţele din st

atul Virginia, prin care pârâţii iniţiali au fost obligaţi la plata unei sume de aproximativ 1,8 mil. dolari ca urmare a unor sume nerambursate reclamanţilor în legătură cu investiţii şi participaţii la capitalul social al societăţii i-TV Digitalis Tavkozlesi Zrt.“, menţiona la pagina 23 raportul trimestrial din 2017 al Digi.