Avem 1 mld. euro pentru dezvoltarea Moldovei. Avem nevoie de investitori. Fondul Bisericesc din Bucovina vrea să dezvolte Cazinoul Băilor din Vatra Dornei

Autor: Alexandra Cepăreanu 12.02.2018

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADR Nord-Est) care cuprinde o parte a judeţelor din nordul Moldovei are alocate fonduri de 1,1 miliarde de euro în exerciţiul financiar 2014-2020 şi nu mai puţin de o treime din acestea ţintesc mediul privat.

Să investeşti acum în Moldova?

„Sunt atât de multe nevoi şi resurse nevalorificate încât devine o oportunitate pentru investitori (să investeşti în zona Moldovei - n.red.)“, a comentat Vasile Asandei, director general al Agenţiei.

ADR Nord-Est a avut în exerciţiul financiar 2007-2013 fonduri de 700 mil. euro şi le-a cheltuit aproape pe toate. În exerciţiul financiar curent are cu 400 mil. euro mai mult, până la 1,1 mld. euro.

În prezent beneficiarii din zonă au încheiat - spune directorul ADR Nord-Est - contracte de finanţare care însumează aproximativ 350 mil. euro. Sunt în jur de 1.000 de proiecte depuse, iar cel mai mare interes îl reprezintă secţiunea întreprinzătorilor privaţi şi monumentele istorice: „În urmă cu o lună am semnat un contract de finanţare pentru Cazinoul Băilor din Vatra Dornei, cu Fondul Bisericesc din Bucovina“.