Blake Horsley, dezvoltatorul P3: În România ne concentrăm pe depozite logistice. Cele industriale ar mai putea fi dezvoltate doar aproape de Ungaria

Autor: Bogdan Alecu 13.02.2018

Lipsa mai multor mari producători de automobile şi componente auto nu permite companiilor specializate în dezvoltarea de spaţii industriale în România, în condiţiile în care Dacia are deja un depozit contractat, iar Ford încă se află în etapa creşterii producţiei.

„P3 tocmai finalizează acum un depozit nou pentru Lamborghini, în apropiere de Milano, pe care îl vom deschide la 1 martie. Este un depozit pentru componente pentru Lamborghini şi Ducati. Şansele unui astfel de depozit sunt mai mici în România, deoarece aici cea mai mare activitate industrială o are Dacia, şi nici nu există o investiţie mare în industrie la orizont. Aproape de Ungaria există activitate mai mare, datorită proiectului Daimler”, explică Blake Horsley, Group Development Director pentru P3, care până anul trecut a condus operaţiunile dezvoltatorului în România. La Kecskemét, în Ungaria, Daimler are un proiect de investiţii de aproape 2 miliarde de euro în asamblarea de maşini Mercedes-Benz, proiect pierdut de România în urmă cu 10 ani.