Dezvoltatorul imobiliar australian Goodman va construi pentru retailerul francez Auchan cel mai mare depozit din Ungaria

Autor: Bogdan Cojocaru 14.02.2018

Retailerul francez Auchan îşi va mări capacitatea comercială din Ungaria cu un nou centru logistic integrat, care va fi construit pe platforma Centrului Logistic al Aeroportului de lângă Budapesta. Facilitatea greenfield de 87.200 de metri pătraţi va fi cea mai mare de acest gen construită vreodată în Ungaria, scrie Budapest Business Journal. Centrul de logistică este dezvoltat de Goodman, unul dintre cei mai mari  dezvoltatori de proprietăţi industriale.

Aşteptat să se deschidă la sfârşitul anului 2018, noul centru din Ullo va gestiona logistica alimentară şi nealimentară a Auchan Retail Ungaria atât pentru magazinele existente, cât şi pentru cele planificate, sprijinind, de asemenea, comerţul online al companiei la nivel naţional. „Pe lângă extinderea fizică, noua bază de logistică integrată va ajuta, de asemenea, modelul comercial multicanal pe termen lung“, a spus Dominique Ducoux, CEO al Auchan Retail Ungaria.

„Aceasta este o investiţie de miliarde de forinţi, care implică sute de oameni din regiune, care va oferi o platformă inovatoare şi eficientă pentru operaţiunile noastre în Ungaria“, a adăugat el. Facilitatea va avea camere de depozitare cu diferite setări de temperatură pentru mediul cel mai favorabil pentru toate produsele, fie că este vorba de alimente proaspete sau congelate, fie de produse textile sau de uz casnic.

Noile clădiri sunt, de asemenea, potrivite pentru implementarea proceselor automatizate de ambalare. Portofoliul actual al companiei Goodman în Ungaria cuprinde peste 88.000 mp de spaţii de depozitare şi de birouri în două locaţii - Gyal şi Ullo. Centrul de logistică al aeroportului Ullo, amplasat strategic lângă autostrada M4 şi centura M0, se află pe coridorul paneuropean de transport către Ucraina, România şi Serbia.