Carlos Ghosn, puternicul şef al gigantului auto Renault, a primit un nou mandat de patru ani în fruntea companiei

Autor: Ştefan Stan 16.02.2018

Carlos Ghosn, puternicul şef al gigantului auto Renault, a primit un nou mandat de patru ani în fruntea companiei, potrivit BBC. Totuşi, există o serie de zvonuri în spaţiul public că Ghosn s-ar retrage singur din funcţia pe care o deţine din 2005.

Acţionarii vor vota re-numirea lui Ghosn în întâlnirea din iunie. Dacă va fi aprobat, el de asemenea va rămâne preşedinte al alianţei japonezo-franceză Renault-Nissan şi Mitsubishi.

Grupul auto nou-format susţine că a fost cel mai mare producător auto la nivel global, cu peste 10,61 milioane de maşini vândute în 2017. Boardul Renault a anunţat că îşi doreşte ca Ghosn să facă o mişcare decisivă către o alianţă ireversibilă, precum şi să accenereze planurile de creştere ale Renault pentru 2022.Ghosn de asemenea a acceptat o tăiere de salariu de 30%.

Înmatriculările mărcii Dacia au urcat cu 17% luna trecută în Europa, la un total de aproape 40.000 de maşini. Înmatriculările de autoturisme noi au înregistrat în ianuarie o creştere de 66% pe piaţa locală, la un volum de aproape 11.800 de maşini, avans ce a poziţionat România pe locul întâi în topul creşterilor la nivel european, conform datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).