E posibil să ajungă la zero criptomonedele? Avertismentul creatorului Ethereum, a doua cea mai populară criptomonedă

Autor: Răzvan Botea 18.02.2018

Creatorul Ethereum, Vitalik Buterin a postat sâmbătă pe Twitter un mesaj de avertizare pentru investitorii în criptomonede, prin care a spus că monedele virtuale sunt active noi, extrem de volatile şi ar putea ajunge oricând la zero.

Aproape toate marile criptomonede sunt în creştere în ultimele 24 de ore, bitcoin a crescut cu 7,85%, trecând de pragul de 10.000 de dolari şi îndreptându-se către 11.000, conform coinmarketcap.com, la ora redactării materialului. Ethereum a crescut cu 3,39% iar Ripplecu 5,16% după ce cel mai mare serviciu de transfer de bani Western Union a anunţat că testeaza moneda.

Toate acestea indică faptul că, momentan cel puţin, piaţa criptomonedelor arată bine, fiind în creştere.

Totuşi, creatorul blockchain-ului Ethereum, Vitalik Buterin a postat un mesaj de avertizare pe contul său de twitter sâmbătă. Mesajul a fost unul de aducere aminte al riscurilor pe care îl poate reprezenta o investiţie în criptomonede, mai ales dacă investitorul nu îşi poate permite să piardă banii investiţi.

De asemenea, creierul din spatele Ethereum dă un sfat spunând că dacă încercăm să ne dăm seama unde să ne depozităm economiile, activele tradiţionale sunt o variantă mai bună decât criptomonedele.

 „Reminder: monedele virtuale sunt încă nişte active noi şi hiper-volatile, iar acestea ar putea să ajungă la zero în orice clipă. Nu investi în acestea mai mulţi bani decât îţi permiţi să pierzi. Dacă încerci să-ţi dai seama în ce să-ţi păstrezi economiile de viaţă, activele tradiţionale sunt în continuare cel mai sigur pariu”, a fost mesajul postat de creatorul Ethereum.