Cluj: Societatea de administrare a parcurilor industriale Tetarom SA ar putea fi listată la Bursă

Autori: Vasile Magradean , Mediafax 19.02.2018

Cristian Haiduc a declarat, luni, în şedinţa Consiliului Judeţean Cluj că estimează o perioadă de 4 – 5 ani pentru listarea la Bursă a SC Tetarom SA, procesul fiind unul care trebuie pregătit cu atenţie.

„Listarea la Bursă a societăţii de administrare a parcurilor industriale din judeţul Cluj, SC Tetarom SA, este o soluţie de luat în calcul pentru viitor. Ultimele parcuri industriale, Tetarom IV şi V, trebuie să atingă un anumit nivel, iar societatea să fie mai performantă iar astfel poate fi listată cu succes la Bursă, Consiliul Judeţean Cluj urmând să rămână şi cu acţiuni şi să îşi valorifice investiţiile de până acum. Estimez că o perioadă de 4 – 5 ani ar fi necesară pentru listarea la Bursă a SC Tetarom SA, este un proces care trebuie pregătit cu atenţie, o societate trebuie să aibă profituri bune înainte să intre pe Bursă”, a spus Haiduc.

Potrivit acestuia, listarea la Bursă a SC Tetarom SA ar duce la o capitalizare a societăţii iar banii încasaţi ar putea fi investiţi în crearea de servicii noi, dar anumite sume ar putea să intre în bugetul CJ Cluj pentru finanţarea unor proiecte.

SC Tetarom SA a fost înfinţată în anul 2001 şi administrează cele 5 parcuri industriale şi parcul Ştiinţific şi Tehnologic Tetapolis din judeţul Cluj. Societatea are ca acţionar majoritar cu 90,5% Consiliul Judeţean Cluj, restul acţiunilor revenind celor cinci municipii din judeţ şi oraşului Huedin. Printre firmele care îşi desfăşoară activitatea în parcurile industriale din judeţul Cluj se află DeLonghi, Bosch sau Emerson.

Valoarea investiţiilor din parcurile industriale Tetarom depăşeşte 500 de milioane de euro, fiind create peste 11.000 de locuri de muncă.