Compania de procesare a cărnii Kosarom : sistemul integrat de producţie ar susţine businessul şi în cazul în care piaţa cărnii s-ar prăbuşi

Autor: Mădălina Dediu Panaete 20.02.2018

Neculai Apostol, fondatorul procesatorului Kosa­rom din Paşcani (judeţul Iaşi), spune că este optimist pentru evoluţia companiei din acest an şi consideră că sistemul integrat de producţie ţine la adăpost businessul chiar şi în condiţiile în care piaţa cărnii s-ar prăbuşi.

„Noi lucrăm într-un sistem inte­grat, de la achiziţia de cereale, fabri­carea de nutreţuri combinate, ferme de genetică sau staţie de incubaţie a puilor de o zi până la procesarea cărnii. Astfel, eu consider că acest sistem ar funcţiona bine, cel puţin pentru compania noastră, chiar şi dacă piaţa de carne de porc sau de pui s-ar prăbuşi“, consideră antreprenorul. Grupul Kosarom este format din companiile Indus­tria­lizarea Cărnii Kosarom (procesarea cărnii), Suinprod (creş­terea porcilor), Avi Top (creşterea păsărilor).