Reduceri de personal la cel mai mare creditor din Germania: Deutsche Bank concediază până la 500 de oameni

Autor: Alex Ciutacu 20.02.2018

Deutsche Bank a concediat 250 de persoane din cadrul segmentului de back-office şi din cadrul braţului de investiţii, încât cel mai mare creditor german încearcă să reducă în continuare cheltuielile pentru a opri declinul înregistrat în ultimii ani, potrivit Bloomberg.

Reducerile de personal a început deja şi poate ajunge până la 500 de persoane, potrivit surselor citate de Bloomberg. În ultimele două săptămâni, Deutsche Bank a desfiinţat o serie de poziţii mid-level şi senior în cadrul braţului de investiţii, după ce a concediat oameni în locaţii din Londra şi Statele Unite. Printre oamenii care au părăsit compania se numără Marc Benton, care se ocupa de investiţiile din sectorul energetic din Europa şi Evans Haji-Touma, responsabilă cu fondurile suverane.

Deutsche Bank continuă restructurarea încât veniturile şi profiturile nu se îmbunătăţesc. Volumul de tranzacţionare al acţiunilor băncii condusă de Marcus Schenck şi Garth Ritchie a scăzut cu 27% în ultimul trimestru, iar încasările din produse au scăzut cu 3%. Declinurile, împreună cu o serie de bonusuri acordate de CEO-ul John Cryan, pe care acesta le-a numit partea „generoasă” a băncii, au împins Deutsche Bank înspre o zonă periculoasă.