Circulaţia trenurilor, blocată în Ploieşti după ce o pasarelă a căzut peste calea ferată

Autori: Laura Petrescu , Mediafax 21.02.2018

Circulaţia trenurilor este blocată, miercuri dimineaţă, în Ploieşti, după ce o pasarelă de patru tone a căzut peste calea ferată şi a rupt firele de contact. Nicio persoană nu a fost rănită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Prahova, Mădălin Stroe, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că miercuri dimineaţă o pasarelă care susţinea conductele ce aparţin operatorului de termoficare din Ploieşti a căzut peste calea ferată la intrare în gara Ploieşti Vest.

”Este o pasarelă veche. S-a rupt probabil din cauza coroziunii. Susţinea conductele şi a căzut peste calea ferată, a rupt firele de contact”, a declarat Stroe.

Acesta a afirmat că trenurile nu pot circula.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat că pompierii intervin pentru asigurarea zonei, pe calea ferată, în Gara de Vest, unde pasarela metalică a căzut peste cele două linii de cale ferată.

”Pasarela are 4 tone şi o lungime de 15/ 3 m. Pasarela susţinea conductele de termoficare”, a precizat Vasiloae.

Şase trenuri de călători sunt oprite în staţii. Potrivit CFR SA, traficul feroviar prin staţia Ploieşti Vest este oprit din cauza prăbuşirii pe calea ferată a unei pasarele metalice prin care trecea o conductă de apă a oraşului.

”Menţionăm faptul că în urma prăbuşirii pasarelei peste cele 5 linii din staţia CF Ploieşti Vest au fost rupte şi firele de contact, care asigurau alimentarea cu energie electrică a locomotivelor”, arată sursa citată.

Şase trenuri de călători sunt oprite temporar: 16032 (Braşov-Bucureşti) - staţionează în Ploieşti Vest, 15124 (Slănic – Ploieşti Vest) - staţionează în Ploieşti Vest, 1644 - (Baia Mare-Bucureşti Nord) staţionează în Buda, 15531 (Bucureşti - Braşov)- staţionează la intrare în Ploieşti Vest, 1631 (Braşov-Bucureşti) - staţionează la intrare în Ploieşti Vest şi 3001 (Bucureşti - Braşov) - staţionează în Brazi.

”Reprezentanţii CFR SA şi cei ai operatorilor de transport feroviar de călători analizează în acest moment soluţiile optime de continuare a traficului feroviar pe raza staţiei Ploieşti Vest”, mai arată sursa citată.