Cea mai puternică bancă americană se mută la casă nouă: JPMorgan vrea să construiască un nou sediu ultra-modern în inima New York-ului

Autor: Ştefan Stan 21.02.2018

JPMorgan Chase, cea mai mare bancă americană, vrea să îşi construiască un nou sediu în mijlocul Manhattan-ului, care ar urma să consolideze celelalte birouri într-o singură clădire, capabilă să acomodeze 15.000 de angajaţi, scrie Bloomberg.

Noua clădire, care va avea o suprafaţă de 232.000 de metri pătraţi, va fi primul proiect major din noul plan de dezvoltare a New York-ului, care încurajează noi construcţii în Midtown East.

”Ne extindem angajamentul faţă de New York, dar vrem să ne şi asigurăm că operăm într-o clădire eficientă şi de clasă mondială, de secolul 21”, a spus Jamie Dimon, CEO-ul JPMorgan.  

Sediul central al Băncii este o clădire ”demodată, gândită la sfârşitul anilor 1950, care poate primi 3.500 de angajaţi”.

Banca doreşte să obţină autorizaţiile de construcţie din jurul clădirii, pentru a putea construi o structură mai mare. Construcţia, care este programată să înceapă anul viitor, va crea peste 8.000 de locuri de muncă pe durata ei.