Skoda aduce la Salonul Auto de la Geneva versiunea premium a SUV-ului Kodiaq

Autor: Bogdan Alecu 22.02.2018

Skoda va prezenta în cadrul Salonului Auto de la Geneva noua versiunea de top a SUV-ului Kodiaq -  Laurin&Klement. Linia de echipare L&K este denumită după fondatorii companiei - Laurin şi Klement. Designul al acestui model se datorează, printre altele, grilei cromate a radiatorului, jantelor de 19 inchi din aliaj uşor şi barei de protecţie din spate modificate. La interior se regăseşte tapiţeria din piele şi decorul negru-piano.

Lansarea versiunii ŠKODA KODIAQ L&K introduce, de asemenea, o nouă gamă de motoare pentru SUV-ul de talie mare al mărcii. Aceasta include acum un motor TSI de 1,5 litri care furnizează 110 kW (150 CP), iar puterea motorului 2,0 TSI a crescut de la 132 kW (180 CP) la 140 kW (190 CP).

Noile motoare pe benzină dispun de filtre de particule pentru reducerea emisiilor. Acesta vor fi ulterior disponibil pentru toate versiunile de echipare ale modelului ŠKODA KODIAQ. Totodată este lansată noua generaţie a transmisiei DSG cu 7 trepte pentru motoarele pe benzină şi motorul 2,0 TDI de 110 kW (150 CP).

Gama este completată de un alt motor 2,0 TDI de 140 kW (190 CP). Cele mai puternice două motoare includ în echiparea standard transmisia 4x4, care este disponibilă ca dotare opţională pentru celelalte două motoare. Versiunile cu tracţiune integrală ale modelului ŠKODA KODIAQ L&K sunt oferite, de asemenea, cu suspensia cu reglare adaptivă Dynamic Chassis (DCC) ca dotare opţională.

ŠKODA KODIAQ L&K dispune de jantele din aliaj uşor de 19 inchi numite ‘Sirius’, de faruri full-LED, de grila radiatorului cu lamele verticale şi de decor cromat ca dotare standard. Pe aripile din faţă sunt aplicate emblemele ‘Laurin & Klement’.