Companiile din HoReCa: sunt restaurante care se închid din cauza lipsei de personal

Autor: Alexandra Cepăreanu 23.02.2018


Daniel Mischie, CEO al lanţului de restaurante City Grill, spune că industria HoReCa se confruntă cu o mare lipsă de personal, atât din punct de vedere cantitativ, cât şi din punct de vedere calitativ.

„Sunt foarte multe proprietăţi pe litoralul românesc care au preferat să îşi limiteze activitatea sau chiar să închidă partea de restaurante din cauza lipsei de personal“, a spus Daniel Mischie, prezent în conferinţe de presă comună a Asociaţiilor Patronale şi Profesionale din Turismul Românesc, la care au participat Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, Nicolae Demetriade, preşedinte ANAT, Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane, Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), Răzvan Pirjol, managing partner la LEADING CHOICE, dar şi Andrei Blumer, preşedinte Asociaţia de Ecoturism a României.

Ei au discutat în cadrul conferinţei despre promovarea României ca destinaţie turistică, dar şi despre problema forţei de muncă din sectorul de turism şi restaurante.