Hidroelectrica îşi depăşeşte profitul bugetat şi se menţine la 1,5 mld. lei. „Şi anul trecut am distribuit dividende către bugetul de stat şi asta nu ne-a oprit să ne facem planurile“

Autor: Roxana Petrescu 27.02.2018

♦ Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a terminat anul trecut cu un profit brut de circa 1,5 miliarde de lei, valoare apropiată de nivelul record din 2016 şi cu 20% peste cea bugetată pentru 2017 ♦ Controlul costurilor, dar şi preţurile mari din piaţa energiei au compensat scăderea producţiei de energie, a declarat Bogdan Nicolae Badea, preşedintele directoratului companiei.



„Profitul brut depăşeşte 1,5 mi­liarde de lei. Este pro­ba­bil cel mai bun pro­fit de la ieşirea Hidro­elec­tri­ca din insolvenţă“, a de­cla­rat Badea în cadrul celei de-a şaptea ed­iţii a ZF Power Summi ’18. Hidro­elec­tri­ca a intrat în insolvenţă în 2012, stare în care a stat, cu o scurtă pe­rioa­dă de în­tre­rupere, până în vara anu­lui 2016. În apri­lie anul trecut Curtea de Apel Bucu­reşti a închis definitiv procedura insolvenţei.

Hidroelectrica îşi bugetase pentru anul trecut venituri de 3,1 miliarde de lei, în scădere cu 8% faţă de cele din 2016, şi un profit brut de 1,2 miliarrde de lei, cu 20% sub cel înregistrat în 2016.