Recunoaştere la nivel înalt: John Oldham este numit şef al transporturilor Ford din Europa, după ce a condus patru ani uzina din România fără a avea acces la infrastructură modernă

Autor: Bogdan Alecu 01.03.2018

John Oldham, actualul Director al Fabricii Ford din Craiova şi Preşedinte al Consiliului Director Ford România, va fi numit începând cu 2 aprilie 2018 în funcţia de Manager al Activităţilor de Transport din Europa, urmând să se ocupe de activităţile de logistică şi transport în cadrul Ford Europa.

"Craiova a fost casa mea în ultimii 4 ani şi am fost foarte norocos să lucrez aici într-o echipă atât de minunată. Sunt foarte mândru de munca pe care am depus-o împreună aici, implicit de lansarea producţiei noului Ford EcoSport, şi sunt complet convins că fabrica noastră din România va continua să joace un rol-cheie în ansamblul producţiei Ford, livrând totodată produse excepţionale", a declarat John Oldham.

Cu mai mult de 37 de ani de experienţă în diferitele poziţii în zona de producţie pe care le-a deţinut în cadrul Ford Marea Britanie şi Ford Europa, John şi-a desfăşurat activitatea din ultimii patru ani la Craiova, începându-şi munca în 2014 ca Manager al Uzinei de Motoare, moment în care l-a înlocuit pe Ian Pearson.

Ian Pearson, actualul Director al Uzinei Bridgend, revine la Craiova şi este numit Director al Fabricii Ford din Craiova. Ian a fost responsabil de activitatea Uzinei de Motoare de la Craiova între 2011 şi 2014. Cel mai important proiect de care s-a ocupat în poziţia sa anterioară a fost lansarea producţiei craiovene a multipremiatului motor Ford 1.0 EcoBoost.

"Sunt foarte fericit că mă întorc la Craiova şi că-mi voi continua activitatea la una dintre cele mai avansate fabrici Ford. Este o onoare pentru mine şi aştept cu nerăbdare să continuu colaborarea cu echipele care se ocupă de producţia de vehicule şi de motoare, oferindu-le clienţilor noştri din toată Europa maşini de top", a declarat Ian Pearson.

în plus faţă de aceste schimbări, compania anunţă faptul că, începând cu 1 martie, Jaime Ortiz-Canavate, Managerul Uzinei de Motoare Ford din Craiova, se va ocupa timp de 6 luni de un proiect special care acoperă aspecte-cheie ale producţiei de motoare Ford din Europa. Ulterior acestui proiect, începând cu 1 septembrie 2018, Jaime Ortiz-Canavate va prelua poziţia de Manager Producţie Motoare în cadrul Ford Europa.

Josephine Payne, Manager de Zonă al fabricii de motoare Ford Dagenham, îl va înlocui pe Ortiz-Canavate în poziţia de Manager al Uzinei de Motoare Ford din Craiova. Josephine va veni la Craiova cu vasta sa experienţă oferită de poziţiile pe care le-a avut în Europa şi în Statele Unite atât în zona de Operaţiuni Motoare, cât şi în cea de Inginerie şi Producţie de Motoare.