Coloană de camioane la ieşirea din ţară, la Nădlac: şoferii aşteaptă şi cinci ore

Autori: Adriana Mit , Mediafax 06.03.2018

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că timpii de aşteptare la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, pe sensul de ieşire din ţară, la graniţa cu Ungaria, pentru camioane este de aproximativ 500 de minute. Astfel, s-a format o coloană de camioane care se întinde pe o distanţă de 15 kilometri.

“Sunt mai multe camioane care s-au prezentat luni şi marţi decât în mod obişnuit. În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-au prezentat 1.426 de camioane pe sensul de ieşire din ţară. Se lucrează la capacitate maximă, sunt deschise patru artere, cu şapte poliţişti de frontieră. Şi la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, din judeţul Arad, timpii de aşteptare pentru şoferii de camioane sunt de 200 de minute. Se lucrează pe două artere”, a afirmat Mihaela Leş.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră Române, timpii de aşteptare au crescut ca urmare a prezentării unui număr mare de camioane în primele zile din această săptămână. Asta pentru că, pe teritoriul Ungariei, traficul pentru vehiculele de transport marfă este restricţionat în weekend.