Restaurantele din hotelurile Palace şi Caraiman din Sinaia, afaceri totale de 1,3 mil. euro
♦ Bonul mediu este de 40-50 de lei pentru turiştii care vin individual, iar cei mai mulţi clienţi sunt români.
Restaurantele Palace şi Caraiman din Sinaia, cu o capacitate totală de 350 de locuri, amplasate în cadrul hotelurilor Palace şi Caraiman, clădiri de patrimoniu istoric, au avut în 2017 venituri de 1,3 milioane de euro, în uşoară creştere faţă de anul anterior, potrivit oficialilor companiei care le administrează.
„Cele două restaurante au mers mai bine acum la început de an, a crescut volumul de vânzări, ne-a ajutat mult zăpada, s-a putut schia. Aproape 50-60% din venituri sunt asigurate de clienţii companii, care organizează tot felul de evenimente corporate. Anul trecut restaurantele au avut venituri de aproape 1,3 milioane de euro“, a spus pentru ZF Ion Iustinian Şchiopu, proprietarul companiei Palace Mountain Prest, jucător ce a închiriat din 2012 cele două restaurante de la compania Palace SA Sinaia (listată pe bursă), care deţine hotelurile Palace (patru stele) şi Caraiman (trei stele) din Sinaia.