Coloane de camioane la două puncte de frontieră cu Ungaria. Şoferii aşteaptă şi peste trei ore

Autori: Adriana Mit , Mediafax 12.03.2018

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, care are în subordine şi punctele de trecere din judeţul Arad, timpii de aşteptare la Nădlac II au crescut la 180 de minute, la ieşirea de marfare, luni, iar la Vărşand sunt de 200 de minute, tot la ieşirea din ţară pentru camioane.

Unii şoferi au postat fotografii pe Facebook cu coada de camioane de la Nădlac II, precizând că este o coloană care se întinde pe cel puţin 15 kilometri.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, Laura Bondar, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că au crescut timpii de aşteptare pentru că în weekend au fost restricţii pe teritoriul maghiar la autovehiculele de mare tonaj.

“Aseară (n.r. duminică), la ora 23.00, ora României, au fost ridicate restricţiile la autovehiculele de mare tonaj. Până în momentul de faţă, la Nădlac II avem peste 900 de camioane lucrate. Se lucrează 80-100 de camioane pe oră, pe patru artere, la capacitate maximă, cu personal suplimentat. Ţinem permanent legătura cu autorităţile de frontieră ungare, pentru ca să stabilim măsurile comune, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare operativ şi fluent”, a afirmat Laura Bondar.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Române le recomandă şoferilor de camioane să consulte aplicaţia de trafic online înainte de a porni la drum şi să tranziteze şi alte puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, precum Nădlac I, unde, luni, timpii de aşteptare erau de doar 20 de minute.