Este oficial: Spotify, unul dintre cele mai mari servicii de streaming din lume, intră de azi pe piaţa din România. Cât va costa un abonament

Autor: Dragoş Dinu 12.03.2018

Spotify, unul dintre cele mai mari servicii de streaming audio din lume, se lansează de astăzi şi în România, la 10 ani de la apariţia oficială. Utilizatorii pot asculta melodiile gratuit, dar pot opta şi pentru un abonament de cinci euro pe lună, aproximativ 23 de lei, pentru a scăpa de reclame. Spotify va intra pe o piaţă unde se va lupta cu servicii precum Zonga, Deezer, Google Play Music şi Apple Music.

Spotify are la nivel mondial peste 159 de milioane de utilizatori, care pot alege din peste 35 de milioane de melodii, din repertoriul românesc şi internaţional, potrivit comunicatului trimis de către companie.

“Suntem extrem de entuziasmaţi să lansăm astăzi Spotify în România şi să oferim o experienţă muzicală revoluţionară”, spune Przemek Pluta, Markets Operations pentru Europa de Sud-Est în cadrul Spotify. El a adăugat: “Graţie unei selecţii muzicale uriaşe, de peste 35 de milioane de melodii, recomandărilor atent personalizate şi celor mai bune playlist-uri alcătuite de experţi în domeniu sau utilizatori pasionaţi, Spotify face din descoperirea muzicii preferate o activitate mai simplă ca niciodată.”

Una dintre principalele feature-uri ale Spotify este personalizarea care permite utilizatorilor să găsească piese noi pe baza preferinţelor. Spotify funcţionează chiar şi fără conexiune la internet, anunţă compania.

Căutarea personalizată ce include opţiuni precum Daily Mix (o serie de playlist-uri ce îmbină melodiile preferate cu noutăţi ce ar putea fi pe gustul utilizatorului), Release Radar (un playlist format din melodii noi, în baza artiştilor cei mai ascultaţi, conţinut actualizat în fiecare zi de vineri) şi Discover Weekly ( un playlist creat în funcţie de obiceiurile specifice utilizatorului, disponibil în curând) aduc muzica preferată mai aproape ca niciodată, potrivit companiei.

Spotify are peste 159 de milioane de utilizatori activi, dintre care 71 de milioane de clienţi plătesc pentru un abonament lunar.

Serviciul de streaming este prezent pe 62 de pieţe cu peste două miliarde de playlist-uri disponibile şi cu două milioane de playlist-uri nou create în fiecare zi. Peste 30.000 de melodii sunt adăugate în fiecare zi pe platformă.