Managerii români, mai optimişti decât cei din regiune. Patru din zece executivi sunt foarte încrezători în perspectivele de dezvoltare ale companiilor lor

Autor: Adelina Mihai 13.03.2018

Managerii români sunt mai încrezători decât directorii executivi din regiune în ceea ce priveşte perspectivele de dezvoltare ale companiilor pe care le conduc, arată rezultatele studiului CEO Survey, realizat de firma de audit şi consultanţă fiscală PwC. 

Astfel, 38% dintre managerii romani se declara foarte increzatori in privinta evolutiei afacerilor pe care le conduc in urmatoarele 12 luni, in vreme ce 50% se declara oarecum increzatori.

Pe termen mediu, 44% dintre executivii români sunt foarte încrezători în perspectivele de dezvoltare ale companiilor lor, 43% declarându-se oarecum încrezători.

”Se remarcă faptul că directorii generali români sunt mai încrezători decât omologii lor din regiune pe termen mediu, doar 32% dintre aceştia declarându-se foarte încrezători în perspectivele de creştere ale organizaţiilor pe care le conduc în următorii 3 ani”, arată rezultatele CEO Survey 2017.

Pe de altă parte, directorii generali din România au identificat şi o serie de ameninţări la adresa evoluţiei economiei româneşti.

”În funcţie de procentul respondenţilor care se declară extrem de preocupaţi, infrastructura inadecvată (63%) este principala ameninţare, secondată de modificările demografice ale forţei de muncă (54%), locul al treilea fiind ocupat de povara fiscală tot mai mare (51%). Ultimele două poziţii sunt ocupate de nemulţumirile privind „disponibilitatea personalului cu abilităţi cheie” (47%) şi „reglementarea excesivă” (43%)”, mai arată rezultatele studiului.

Studiul CEO Survey a fost realizat pe un eşation de circa 1.300 de executivi de top din 85 de ţări, dintre care 139 de respondenţi au fost din statele Europei Centrale şi de Est şi 68 de respondenţi din România.