Volkswagen versus Tesla: Germanii vor investi 20 de miliarde de euro în baterii electrice şi va pregăti 16 fabrici pentru construcţia de automobile electrice

Autor: Alex Ciutacu 13.03.2018

Volkswagen va investi 20 de miliarde de euro în baterii electrice în încercarea de a deveni unul din viitori lideri ai pieţei de automobile electrice, în următorii ani, mişcare ce generează o presiune enormă pentru compania Tesla, potrivit Bloomberg.

Cel mai mare producător auto va echipa 16 fabrici şi le va pregăti pentru construcţia de maşini electrice până în 2022, în plus faţă de cele trei fabrici pe care le are în prezent, a transmis astăzi compania Volkswagen.

Producătorul german plănuieşte să construiască 3 milioane de maşini pe an până în 2025, însă planul este încetinit de diferite impedimente în relaţia cu furnizori precum Samsung, LG Chem şi Contemporary Amperex Technology, nereuşind să primească baterii la timp în Europa şi în China.

După ce şi-au asigurat producţia pentru cele două pieţe principale, va urma un deal şi pentru piaţa din America de Nord, a transmis compania. În total, producătorul plănuieşte să investească peste 50 de miliarde de euro în baterii, ca parte a unui efort de a domina piaţa automobilelor electrice, în care VW va lansa trei modele noi în 2018 şi multe altele în anii următori.

Planul Volkswagen de a investi în baterii se aseamănă cu emisiunea de obligaţiuni demarată de Tesla anul trecut, în valoare de 14,1 miliarde de euro, cu scopul de a strânge fonduri pentru a achiziţiona celule lithium-ion de la Panasonic. Volkswagen şi-a denumit iniţiativa ca fiind una dintre cele mai mari iniţiative de cumpărare din istoria industriei auto.