C&W Echinox: Terenurile fostelor fabrici Griro, Helitube sau Aversa din Bucureşti vor intra în acest an în circuitul imobiliar

Autor: Roxana Rosu 30.03.2018

Suprafaţa totală a terenurilor tranzacţionate în Bucureşti anul trecut a fost de 116 hectare, cel mai mare volum înregistrat în ultimii zece ani, cu o valoare totală de 216 milioane euro, în creştere cu 69%, cei mai activi cumpărători fiind, în premieră în ultimul deceniu, investitorii români, a arată datele Cushman & Wakefield Echinox.

„Ne aşteptăm ca în anul 2018 terenurile altor mari foste fabrici, precum Griro, Helitube sau Aversa, care se întind pe suprafeţe de aproximativ 10 hectare fiecare, să intre în circuitul imobiliar pentru dezvoltarea unor proiecte rezidenţiale, de retail sau mixte, incluzând aici şi o componentă de birouri. Totodată, tere­nurile altor foste fabrici cu supra­fe­ţe de circa 5-6 ha, precum Ven­tilatorul sau Textila Dacia, sunt dis­ponibile la vân­zare şi în atenţia dez­vol­tatorilor. Astfel, pentru secu­ri­zarea locaţiilor cheie pentru ur­mătoarele proiecte sem­nifi­cative ale Capitalei, dez­vol­tatorii ar putea face achi­ziţii importante şi anul aces­ta“, spune Alexandru Mitrache, Head of Land Development la C&W Echinox.