Gabriel Chirvase, directorul de HR: Secom: Încer­căm să ne diferenţiem pe piaţa muncii, nu luăm decizii de recru­tare cu orice preţ

Autor: Georgiana Mihalache 02.04.2018

Compania românească Secom, spe­cia­lizată în importul şi distribuţia de su­pli­mente alimentare, se confruntă cu lipsa forţei de muncă în cazul jo­bu­rilor de reprezentanţi medicali pen­tru me­dici, în special în zona de vest a ţării, acolo unde şi nivelul de dez­vol­tare este ma­re. Directorul de resurse uma­ne al companiei spune însă că nu se grăbeşte să ocupe un post cu orice preţ, mai ales că joburile respective presupun o mai mare rigoare. „Nu are sens să ne con­su­măm energia plân­gându-ne. Încer­căm să ne diferenţiem, nu luăm decizii de re­cru­tare cu orice preţ, prefe­răm să aşteptăm. Durata de ocu­pare mai mare este în zona de repre­zentanţi me­di­cali – medici, care in­terac­­ţio­­nea­ză direct cu per­so­na­lul medical. Este zo­na de vest a ţării un­de tim­pii în care reu­şeşti să aco­peri o poziţie nouă sunt mai mari. Atunci tensiunea pe pia­ţa muncii e mai mare şi trebuie să ne pregătim foarte bine pentru a reuşi să aco­perim poziţiile res­pective“, a spus Ga­briel Chirvase, di­rec­torul de resurse uma­­ne al Secom, într-un interviu pentru ZF.

Secom are în prezent 170 de an­ga­jaţi, iar planurile de extindere a reţelei de magazine cu încă patru unităţi anul acesta, creşterea echipei de vânzări şi po­zi­ţii noi în zona de office vor duce nu­mă­rul angajaţilor la peste 190.