Perioada neagră a celei mai mari bănci germane continuă: Deutsche Bank şi-a dat afară şeful pentru că a pierdut suportul acţiionarilor şi a numit un bancher pe retail care trebuie să redreseze una dintre cele mai neperformante băci europene

Ziarul Financiar 09.04.2018
 
Deutsche Bank l-a numit pe Christian Sewing în funcţia de director executiv al companiei, care a încheiat domnia lui John Cryan după mai puţin de trei ani, pentru a redresa şi a aduce cea mai mare bancă de investiţii din Europa pe drumul cel bun.
 
"Avem nevoie de o nouă dinamică de execuţie în conducerea băncii noastre", a spus preşedintele Paul Achleitner într-o declaraţie mulţumindu-i lui Cryan pentru mandatul său.
 
Numirile urmează săptămâni de speculaţii intense cu privire la managementul băncii, care i-au forţat pe Cryan să spună public că sa angajat în rolul de preşedinte, în timp ce preşedintele a încercat să găsească un acord cu acţionarii în legătură cu un potenţial succesor.
 
Christian Sewing s-a alăturat Deutsche Bank în anul 1989 ca ucenic, a fost cel mai recent responsabil de unitatea care supraveghează serviciile bancare comerciale şi de retaili. El a câştigat plăcerile pentru negocierea cu succes a reducerilor de locuri de muncă în unitatea de comerţ germană cu consiliile muncitorilor influenţi, punerea în aplicare a acordului la termen şi fără o reacţie puternică la adresa mass-media.